Inkoop Metalen

 

IJzer en metalen worden in de metaalbranche aangeduid als Ferro- en Non-Ferro metalen.

Ferro metalen zijn die materialen (doorgaans legeringen) waarbij ijzer het voornaamste bestanddeel vormt. Ferro metalen hebben magnetische eigenschappen.

Denk hierbij aan ijzer, staal en gietijzer.

Een non-ferro metaal is een metaal dat geen ijzer bevat of waarin ijzer niet het hoofdbestandsdeel is van de legering.

Denk hierbij aan aluminium, zink, brons, messing, rvs, lood, koper, etc.

Hieronder een overzicht van de verschillende metalen die u bij ons kunt inleveren:

 
 

Soorten metalen

IJzer

Inkoop van oude metalen

Bij Raaijmakers Metals kunt u terecht voor het inleveren van al uw oude metalen, machines, huishoudelijke apparaten, computers, elektromotoren etc. U kunt bijna alles wat metaal is of waar metaal in zit bij ons inleveren. Of het nu om een paar kilo gaat of een hele partij, neem gerust contact met ons op via de mail of kom langs. U als bedrijf kan altijd terecht voor het inleveren van oude metalen en het inleveren van oud ijzer.

Wij kopen al uw soorten schroot (afhalen ook mogelijk).

U kunt bij ons terecht voor het inleveren van al uw oud ijzer en staalschroot. Denk hierbij aan zwaar ijzer, knip ijzer, knip 2B, 3B, gruis, ijzer draaisels, betonijzer etc. Wanneer u dat wenst kunnen wij uw oud ijzer ook ophalen, wij hebben verschillende kleine en grotere vervoersmiddelen om uw schroot op te halen. Dit kan met containers, groot of klein, maar ook bakken en een containerservice. Het is net wat u het beste uit komt. Neem contact met ons op via de mail om te vragen naar de mogelijkheden. Wij denken actief met u mee en proberen zo goed mogelijk in te spelen op uw wensen.

Hoe weet u de oud ijzer prijs en die van andere oude metalen?

Metaalprijzen zijn gekoppeld aan de LME-Koersen, deze koersen veranderen dagelijks. U kunt deze koersen opzoeken per metaalsoort. Wilt u de exacte actuele inkoopprijs weten? Mail ons dan even vooraf over de prijzen. Op die manier weet u zeker dat u de actuele oud ijzer prijs weet en een eerlijke prijs voor al uw oude metalen krijgt.

Voor meer informatie over het inleveren van oude metalen of over specifieke soorten metalen, dagprijzen en de actuele inkoopprijzen kunt u ook altijd even contact met ons op nemen. We staan u graag te woord en geven antwoord op al uw vragen.

RVS

RVS inleveren

Voor het inleveren van oud roestvrij staal kunt u tijdens onze openingstijden altijd bij ons terecht. Onze medewerkers zullen u snel verder helpen. Vervolgens wordt u materiaal gelost en gesorteerd op soort. Daarna wegen wij uw materialen. Het proces van wegen tot het betalen voor uw oude metalen is bij ons geheel transparant, zodat u weet dat wij altijd eerlijk te werk gaan en u een goede prijs voor bijvoorbeeld uw oud RVS geven.

Oud roestvrij staal prijs

Om de actuele prijs voor uw oud RVS / roestvrij staal te krijgen kunt u het beste via de mail contact met ons opnemen. De oud roestvrij staal prijs kan van dag op dag variëren dus wanneer u de meest actuele prijs wilt weten kunt u het beste even contact met ons opnemen. Wij bepalen het soort materiaal dat u bij zich heeft, vervolgens bepalen we het gewicht en geven u direct geld voor uw oude metalen. We kunnen u contant betalen of per bank overschrijven, net wat bij u de voorkeur heeft.

Informatie over roestvrij staal

Roestvrij staal, ook wel inox, roestvast staal of RVS is een legering van voornamelijk koolstof, chroom, nikkel en ijzer. We spreken van RVS wanneer er minimaal 11% chroom en maximaal 1,2% koolstof aanwezig is. Het eerste RVS stamt uit 1913, het werd in deze tijd voor het eerst gegoten in het kader van onderzoek voor de wapenindustrie.

Wilt u meer weten over het inleveren van oud roestvrij staal?

Neem dan eens contact met ons op, wij geven u graag passend advies.

Koper

Informatie over oud koper inleveren en de oud koper prijs

Bij Raaijmakers Metals kunt u als bedrijf altijd terecht om koper in te leveren.

Komt u uit Veldhoven, Waalre, Helmond, Valkenswaard, Nuenen of Eindhoven en omgeving? Dan kunt u gemakkelijk bij ons terecht met al uw kopersoorten: rood koper (pijp), rood koperdraad, messing, geel koper, gemengd koper, knip-koper, vertind koper, elektrolytisch koper, handgepeld koper (millberry), koperdraaisels, brons, boilers, etc. Wij kunnen snel de samenstelling van uw koperlegering vaststellen en zo de prijs van uw materiaal bepalen.

Ook voor PVC kabel, al uw koperdraad en grondkabel. Wij zijn specialisten op het gebied van kopersoorten, ook kabel. Bekijk hiervoor onze kabel en draad pagina.

Bepaling van de oud koper prijs

Raaijmakers Metals hanteert de actuele prijzen voor oud koper op basis van de LME-koersen. U kunt deze koersen ook zelf inzien. Wilt u de exacte inkoopprijs weten? Neem dan even contact met ons op via de mail of kom langs om de samenstelling van uw koperlegering en daarmee de inkoopprijs te laten bepalen.

Algemene informatie over koper

Koper is een goed geleidend en matig corrosiebestendig edelmetaal, het is rood van kleur. Het is een metaal dat al zeker 7000 jaar geleden werd gebruikt om gereedschappen, wapens en klokken te maken.

Koper vindt zijn oorsprong in kopermijnen en wordt tegenwoordig voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Je vindt het onder andere in huishoudelijke apparaten, kabel- en leidingnetwerken voor water, informatie en elektriciteit. Verder kennen we veel koperlegeringen, bijvoorbeeld geel koper of messing.

Algemene informatie over koper

Koper is kostbaar, het recyclen is relatief gemakkelijk en heeft daarom ook een grote markt in gang gezet. Deze recyclingmarkt heeft een positief effect op het milieu, door nieuwe technieken besparen we tegenwoordig ruim 40% aan energie bij recyclen van koper dan vroeger het geval was.

Wilt u de actuele inkoopprijs van koper weten? Neem dan contact met ons op. U als bedrijf kan bij ons altijd terecht voor het inleveren van oud koper.

Aluminium

Oud aluminium inleveren

Aluminium inleveren doe je bij Raaijmakers Metals. U als bedrijf kan bij ons altijd terecht voor het inleveren van oud aluminium. Wij geven dan ook een eerlijke prijs voor al uw oude metalen.

Benieuwd wat voor soorten aluminium wij aannemen?

Denk hierbij aan de volgende soorten van aluminium afval: aluminium kabel, aluminium velgen, aluminium draaisel, geslagen aluminium, blank en lak profiel aluminium, nieuw aluminium (plaat, stukken, snippers), aluminium offsetplaten, aluminium radiateurs, gegoten aluminium, aluminium koper koelers, luxaflex, etc.

De prijs voor oud aluminium

Wanneer u de exacte prijs voor uw oude metalen wilt weten kunt u het beste even contact met ons opnemen via de mail. Wij vertellen u dan de actuele prijs, afhankelijk van het soort materiaal dat u in komt leveren kan deze prijs wat variëren. Raaijmakers Metals geeft altijd een eerlijke prijs voor uw oude metalen.

Recycling en bepaling van de oud aluminium prijs

Aluminium wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt, echter is de levensduur van de toepassingen vaak relatief kort. Denk hierbij aan auto’s en verpakkingen, dit zijn toepassingen die relatief kort van levensduur zijn, waardoor er beweging ontstaat in het inleveren en recyclen van oud aluminium. Verschillende schakels van de recycle keten hebben daardoor processen geoptimaliseerd en goed georganiseerd. Dit komt het milieu ten goede omdat er op deze manier maar zeer weinig materiaal verloren gaat. De mate van recycling heeft invloed op de oud aluminium prijs. De prijs van metalen en onze inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Zink

Oud zink inleveren en zinklegering inleveren

Heeft u oude metalen om in te leveren? Dan kunt u tijdens openingstijden altijd even contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u verder bij het inleveren van uw materiaal. Benieuwd wat de prijzen voor oud zink zijn? Informeer van te voren dan even via de mail, wij geven u dan de meest actuele prijzen voor oude metalen. Wanneer u bij ons arriveert wordt uw materiaal gelost en gewogen, u kunt precies zien wat we doen zodat het proces open en eerlijk blijft. Wij kunnen u direct contant uitbetalen of het bedrag per bank naar u overmaken.

Grotere partij zink op laten halen

Wanneer we te maken hebben met grotere partijen materiaal kunnen wij dit ook op komen halen. Heeft u een grote partij zink die u wilt laten ophalen? Maak dan een afspraak met ons en wij plannen een moment om het bij u op te komen halen. Ophalen kan met containers, grote bakken en andere diverse grote of kleinere vervoersmiddelen.

Oud zink prijs

De oud zink prijs is variabel, wanneer u de exacte actuele oud zink prijs wilt weten kunt u ons het beste even mailen. Wij geven u dan de actuele inkoopprijs voor zink en zinklegeringen. De prijs kan per dag verschillen dus ga niet uit van een inkoopprijs die u enkele dagen geleden heeft gehoord, wij adviseren u om gewoon even contact met ons op te nemen.

Lood en Loodaccu's

Ophalen en opslaan van loodaccu’s

Op aanvraag kunnen wij vloeistofdichte containers en accubakken leveren waarin u loodaccu’s op kunt slaan en klaar kan zetten voor vervoer. Wilt u accu’s op laten halen? Neem dan even contact met ons op. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij het vervoer en/of vervoersmiddelen regelen. Wanneer gewenst kunnen wij ook zorg dragen voor de bijkomende administratieve verplichtingen.

Oude accu prijs

Wij hanteren oude accu prijzen op basis van de lood koersen. Deze koersen veranderen elke dag, dus wanneer u de meest actuele prijs wil weten kunt u het beste even contact met ons opnemen. Zo weet u zeker dat u een eerlijke prijs voor uw oude accu’s krijgt.

Meer weten over het inleveren van oude accu’s of over het faciliteren van opslag en vervoer van oude accu’s?

Neem dan even contact met ons op via de mail, wij denken graag met u mee en bieden passende oplossingen waar mogelijk.

Kabels en draad

Informatie kabel en draad inleveren en de PVC kabel prijs

Metaal- en Machinehandel Teunissen B.V. betaalt een eerlijke prijs voor uw PVC kabel en uw (vuile) koperdraad. Koperdraad inleveren in Eindhoven en omgeving doen zowel particulieren als bedrijven bij Metaal- en Machinehandel Teunissen. U kunt bij ons terecht met alle soorten kabel en draad denk hierbij aan PVC kabel, data-kabel, trekdraad, coax-kabel, grond-kabel, aluminium-kabel, lood-kabel, etc.

De prijs van koperdraad, koperkabel en PVC kabel

Afhankelijk van wat voor kabel of draad u in wilt leveren bepalen wij de inkoopprijs. Deze is afhankelijk van de inhoud van uw draad of kabel. Dit kan zowel aluminium als koper zijn, wilt u de exacte prijs weten? Bel ons dan even of kom langs met uw oude kabel of draad om de waarde ervan te bepalen. Wij kunnen bepalen welk materiaal u meeneemt en wat bijvoorbeeld het percentage aan koper in uw kabel of draad is.

Neem voor meer informatie contact met ons op en ontvang de actuele prijzen van kabel en draad.